Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne

”Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne” este o inițiativă largă ce are drept scop susținerea continuă și răspîndirea serviciilor moderne de bibliotecă implementate cu succes de bibliotecile din rețeaua programului, încurajarea transferului de cunoștințe, experiență și bune practici, precum și oferirea oportunităților pentru dezvoltare profesională, consolidare a rețelei de biblioteci și fortificare a parteneriatelor cu bibliotecile publice.

Fondul va fi disponibil pe tot parcursul anului 2017, susținînd astfel de ințiative precum:

  • Replicarea serviciilor moderne de bibliotecă;
  • Participarea la evenimente profesionale și vizite de studiu (individuale/de grup, locale/internaționale);
  • Organizarea evenimentelor și activităților regionale (evenimente și întruniri regionale, târguri, conferințe cu participarea grupurilor profesionale din domeniul bibliotecar, autorităților publice locale, partenerilor publici și privați, grupurilor Friends of the Library, etc.)
  • Oferirea serviciilor de consultanță (organizarea instruirilor și atelierelor de lucru specializate, sau a altor ințiative similare de dezvoltare profesională);

Eligibilitate

Această inițiativă este deschisă pentru următorul public:

  • Bibliotecari de nivel local, orășenesc, raional, municipal și național;
  • Șefii Secțiilor Cultură, specialiștii de bibliotecă, bibliotecari-trainer, metodiști, specialiști IT;
  • Autorități publice locale, beneficiari ai bibliotecilor, parteneri activi ai bibliotecilor (ONGuri locale și naționale, organizații internaționale, instituții și agenții subordonate Guvernului, sectorul privat), experți locali și internaționali, în cooperare cu grupurile țintă sus-menționate.

Procesul de aplicare

Programul Novateca va primi formulare de aplicare în cadrul Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne în runde periodice, pe tot parcursul anului, deschiderea rundelor fiind determinată de disponibilitatea finanțării și calitatea aplicațiilor.

La moment, programul Novateca primește aplicații în cadrul rundei 4 a Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne, la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. pînă pe 2 octombrie 2017, ora 24:00. Formularele incomplete nu vor fi acceptate.

Participanții sunt eligibili pentru toate cele 4 tipuri de ințiative din cadrul fondului, dar pot implementa concomitent doar 1 singură inițiativă. În cazul în care aplică o bibliotecă, aplicația trebuie să fie coordonată cu Secția Cultură din raionul dumneavoastră înainte de a fi transmisă programului Novateca. Vă încurajăm să consultați reprezentanții Secțiilor Cultură, și specialiștii de bibliotecă în procesul de completare a formularelor.

Aici puteți descărca un ghid de implementare a Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Publice, precum și formulare de aplicare pentru fiecare tip de inițiativă.

Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne - Ghid de Implementare Participarea la evenimente profesionale și vizite de studiu - formular de aplicare pentru grup Participarea la evenimente profesionale - formular de aplicare participare individuală Organizare de evenimente - formular de aplicare Replicarea serviciilor moderne de bibliotecă - formular de aplicare Servicii de consultanță - formular de aplicare
roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md