Admin

Admin

Bibliotecile publice din Moldova contribuie la dezvoltarea economică a comunităților, facilitând educația financiară a utilizatorilor și ajutându-i să-și dezvolte abilități de leadership!

Ștefan Arion este voluntar IT la Biblioteca Raională Căușeni și instructorul echipei de robotică „SkyNet”. În urma participării în iunie 2016 la Formarea de Formatori, facilitată de programul Novateca, Ștefan a

Astăzi bibliotecile se confruntă din ce în ce mai des cu provocarea de a dezvolta noi servicii utilizând mai puține resurse financiare, unități de personal și timp. Activitățile de Advocacy devin esențiale în contextul asigurării durabilității și succesului bibliotecilor, precum și a dezvoltării serviciilor moderne de informare, menite să satisfacă necesitățile actuale ale comunităților.

8-9 iunie 2017, programul Novateca în colaborare cu Ministerul Culturii au organizat primul atelier de lucru al șefilor Secțiilor Cultură, adunând reprezentanți din 18 raioane ale țării. Evenimentul a servit o platformă oportună pentru participanți de a evalua principalele succese realizate de biblioteci începând cu anul 2017 și a schița planul de activități pentru perioada care urmează.

În doar câțiva ani, elevii și studenții de astăzi își vor iniția cariera profesională și se vor încadra activ în câmpul muncii. În contextul schimbărilor socio-economice și tehnologice extrem de rapide, mulți studenți nu reușesc să obțină toate acele cunoștințe și aptitudini necesare pentru a se integra cu ușurință în domeniile de activitate are se bucură de o popularitate sporită.

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Tinerii Bibliotecari anunță o nouă ediție a Academiei de Vară pentru Tinerii Bibliotecari, organizată cu susținerea programului Novateca. Evenimentul inovator organizat într-o manieră non-formală are drept scop dezvoltarea profesională a tinerilor bibliotecari și crearea abilităților de lideri în rîndul acestora.

Începînd cu 20 iunie 2017, Novateca lansează apelul public privind aplicarea la cea de-a 3-a rundă în cadrul Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne.

Bibliotecile publice din țară au devenit promotorii unui stil de viață sănătos oferind cetățenilor informații fiabile și contribuind la dezvoltarea unor comunități sănătoase. Astăzi, mai mult de 56% din utilizatori vin la bibliotecă pentru a căuta informații despre sănătate.

Bibliotecile publice din țară au devenit promotorii unui stil de viață sănătos oferind cetățenilor informații fiabile și contribuind la dezvoltarea unor comunități sănătoase. Astăzi, mai mult de 56% din utilizatori vin la bibliotecă pentru a căuta informații despre sănătate.

În perioada 25-26 mai, reprezentanții bibliotecilor au participat la conferința de totalizare a serviciilor moderne de bibliotecă Hackathon și au împărtășit cele mai inovative proiecte tehnologice dezvoltate în acest domeniu.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md