Admin

Admin

16 mai 2017, bibliotecarii și reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale au participat la Conferința de Orientare în cadrul Programului de Granturi pentru Biblioteci și ONG-uri în Dezvoltare Comunitară Colaborativă ...

9 aprilie 2017, nouă bibliotecari din rețeaua Novateca au devenit experți certificați în Cisco IT Essentials și vor oferi instruiri în IT, motivând vizitatorii bibliotecilor să acceseze internetul și să se bucure de beneficiile incluziunii digitale.

În era digitală tot mai multe resurse educaționale pot fi găsite în rețeaua globală, inclusiv și diverse cursuri specializate online. Doritorilor le rămâne doar să fie îndeajuns de motivați și responsabili pentru a se înscrie la aceste cursuri și a trece toate etapele de studiu online.

La inițiativa programului Novateca și Centrului de Guvernare Electronică, 29 de bibliotecari, reprezentanți ai bibliotecilor municipale, raionale și rurale din Republica Moldova...

Bibliotecile publice din țară devin astăzi centre comunitare active care oferă utilizatorilor un spațiu incluziv și servicii inovatoare ce răspund necesităților și intereselor comunității. Grație gamei diversificate de conținut mediatic, accesului la informație și suportului profesional din partea bibliotecarilor, aceste centre multifuncționale fac diferența între un sistem tradițional de educație formală și un sistem de învățare mai amplu.

În perioada 12-13 aprilie, un grup de specialiști IT din biblioteci au participat la primul atelier de lucru privind etapele procesului de donare a licenței Microsoft, gazda căruia a fost Biblioteca Națională a Moldovei. În cadrul evenimentului au participat 12 reprezentanți din Biblioteca Națională, Biblioteca Municipală, Biblioteca Națională pentru Copii și Centrele Regionale de Excelență Profesională.

Novateca lansează ce-a 2-a rundă în cadrul Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne!

Programul Novateca lansează inițiativa de a susține crearea CLUBURILOR LOCALE DE ROBOTICĂ – ROBOCLUB în cadrul bibliotecilor publice!

Programul Novateca lansează concursul „Infograficul bibliotecii” pentru toți doritorii de a promova activitățile bibliotecii și a atrage noi utilizatori utilizând instrumente moderne de vizualizare a datelor statistice!

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md