Admin

Admin

Bibliotecile din Moldova se transformă în hub-uri de inovație! Programul Novateca, implementat de IREX în Moldova, cu susținerea Fundației Bill și Melinda Gates și USAID, în cooperare cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, au lansat, la 19 aprilie, primul FabLab

În cadrul primei întruniri de coordonare a donatorilor din 2018, desfășurată pe 15 martie, ministrul Culturii, Educației și Cercetării a remarcat impactul valoros al programului Novateca

Stimați bibliotecari și parteneri!
Novateca lansează apelul public privind aplicarea în cadrul rundei finale a Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne 2018.

La 24-25 februarie, cluburile de robotică din bibliotecile publice din Moldova au participat la concursul național de robotică FIRST LEGO League

Printr-o inițiativă comună a programului Novateca și a Centrului de Guvernare Electronică, bibliotecile publice și bibliotecarii din Moldova își asumă noi roluri

Pentru a face față cererii sporite în materie de programare, bibliotecile publice din Moldova au lansat inițiativa „CodeLab”

În contextul necesității constante de a investi în bibliotecile din țară și a asigura modernizarea acestora, bibliotecarii din Moldova preiau inițiativa de promovare a rolului important pe care îl deține biblioteca în comunitate, atrăgând investiții suplimentare de 5.4 milioane lei pentru echipament și infrastructura bibliotecilor.

IREX Europa și IREX Moldova au plăcerea să invite toți bibliotecarii din toate regiunile Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, la sesiunea de instruire „Promovarea Educației Mediatice prin intermediul bibliotecilor”.

Apel public pentru formulare de aplicare
Programul Novateca lansează un apel public de aplicare la o inițiativă interesantă pentru toți bibliotecarii inovatori din Moldova.

În 2017, peste 45.000 de moldoveni se confruntă în continuare cu șomajul și perspectivele limitate de a se angaja în activități care le pot oferi un trai decent.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md