Ruslan Boleac

Ruslan Boleac

Natalia Ghimpu, e-ambasador național, filiala Liviu Rebreanu, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” ”.

Rodica Nanu, Șefa Bibliotecii Publice Limbenii Noi, r. Glodeni. Participant la Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne cu inițiativa de a replica serviciului modern de bibliotecă „Computerul-sprijin pentru viitoarea profesie”.

Stela Toma, Șefa Bibliotecii Publice Comunale Tătărăuca Veche, r. Soroca. Participant la Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne cu inițiativa de a replica serviciului modern de bibliotecă „Dezvoltarea afacerilor în agricultură”.

Bibliotecile publice din raionul Strășeni duc lupta împotriva cancerului la sân și col uterin la un nou nivel, grație grantului pentru rețele de biblioteci al programului Novateca.

Alexandru Rusu, Director al Biblioteca Publice Izbiște. Participant la vizita de studiu în Polonia.

Într-o lume informatizată aflată în permanentă schimbare, bibliotecile publice din Moldova și-au asumat noi responsabilități, subliniind și confirmând valoarea majoră pe care bibliotecile o oferă utilizatorilor și întregii societăți. Pentru a gestiona și promova aceste noi sarcini, bibliotecarii utilizează un sistem de colectare a datelor, care stochează o gamă variată de materiale și istorii de succes neștiute încă despre bibliotecarii care au asigurat acces la informație relevantă pentru diverse categorii de utilizatori.

Oferind spații creative Makerspace și fiind echipate cu seturi de robotică LEGO, bibliotecile publice din Moldova completează rolul școlilor și asigură tinerii cu posibilități de explorare a tehnologiilor, încurajând dezvoltarea abilităților de programare prin participarea la diverse competiții.

În perioada martie-septembrie, programul Novateca va lansa lunar anunțuri de aplicare pentru fiecare din categoriile tematice propuse (incluziune digitală, activități de familie, activități pentru copii/ tineri, sănătate, educație și angajare în câmpul muncii, agricultură).

Viorica Gaja, bibliotecar formator Biblioteca Publică Raională „M. Sadoveanu” din Soroca. Participant la instruirile IT ale Academiei CISCO.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md