24/02/2017

Centrele de Excelență Prezintă Curriculum-urile Dezvoltate

În perioada 14-16 februarie 2017 s-a desfășurat atelierul de follow-up al trainingului Dezvoltare de Curriculum, cu participarea reprezentanților Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, Centrelor de Excelență Profesională din cadrul Bibliotecilor Municipale/Raionale Bălți, Orhei, Telenești, Cahul, Ceadâr-Lunga, Căușeni, precum și reprezentanții Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și Bibliotecii Naționale pentru Copii.

În cadrul atelierului au fost discutate succesele înregistrate de către Centrele de Excelență Profesională în ajustarea planurilor, programelor și activităților de bibliotecă în conformitate cu specializarea acestora pe diferite grupuri-țintă, dificultățile majore întîlnite în realizarea misiunii, precum și potențialele soluții pentru diminuarea dificultăților. Tot aici, au fost prezentate curriculum-urile dezvoltate de către Centrele de Excelență, iar în baza evaluării constructive au fost oferite recomandări pentru îmbunătățirea acestora.

„În cadrul atelierului am avut oportunitatea să împărtășim experiența noastră în dezvoltarea curriculum-ului cu bibliotecari-formatori din alte centre și am primit feedback constructiv pentru optimizarea acestuia. În același timp, ne-am familiarizat cu pașii și condițiile necesare pentru a iniția procesul de acreditare”, a menționat Mihaela Potîngă, bibliotecar-formator în cadrul Centrului Regional de Excelență Căușeni.

În cadrul atelierului, participanții au obținut competențe în optimizarea blogurilor, au învățat cum să petreacă un curs online de formare a bibliotecarilor, să utilizeze formativ tabletele în bibliotecile publice și să integreze conceptul de makerspace în bibliotecă.

Următoarea întâlnire cu reprezentanții Centrelor de Excelență Profesională va avea loc în perioada 20-24 martie. Centrele vor participa la Formarea de Formatori pentru a învăța cum sa instruiască alți formatori în Dezvoltarea de Curriculum.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site