18/04/2017

Gala Serviciilor Moderne de Bibliotecă prezintă cele mai populare servicii prestate de bibliotecile din raionul Briceni

11 aprilie 2017, bibliotecarii din raionul Briceni s-au întrunit la Gala Serviciilor Moderne de Bibliotecă pentru a celebra succesele obținute în rezultatul implementării serviciilor inovatoare și a împărtăși cele mai bune practici și lecții învățate.

Șase bibliotecari activi din localitățile Corjeuți, Tabani, Trebisăuți, Șirăuți, Tețcani și Cotiujeni au prezentat serviciile lansate în luna martie și au împărtășit succesul acestora în comunitate. Serviciile sunt destinate utilizatorilor de diferite vârste și categorii, axându-se cu preponderență pe domeniile IT și sănătate.

„Bibliotecile publice din Moldova devin astăzi centre comunitare active care oferă servicii ce depășesc rolul tradițional al bibliotecilor și răspund necesităților și intereselor diferitor categorii de utilizatori”, a menționat Vice ministrul Culturii, Igor Șarov.

Bibliotecarii din Tabani și Șirăuți au prezentat servicii privind aplicarea bunelor maniere, învățând tânăra generație care sunt principalele reguli de etichetă în era digitală. Astfel, 16 elevi din localitatea Tabani frecventează în mod regulat acest serviciu și creează filmulețe despre activitățile realizate. Alți 8 tineri din s. Corjeuți vin la biblioteca din localitate pentru a învăța cum se creează un filmuleț video cu ajutorul aplicației Movie Maker și își dezvoltă noi abilități IT, participând la serviciul modern de bibliotecă „IT în Movie Maker: și eu pot fi regizor”.

Bibliotecara din satul Trebisăuți a împărtășit succesele obținute ca rezultat al implementării serviciului modern de bibliotecă pentru seniori „Propagarea unui stil de viață pentru 50 +”. În colaborare cu medicul de familie din localitate, bibliotecara promovează stilul sănătos de viață și instruiește 14 utilizatori în prevenirea celor mai grave și frecvent întâlnite boli în rândurile populației de vârsta a 3-a.

De curând, bibliotecile din raionul Briceni au replicat serviciul modern „Locul tău de muncă la un click distanță”, asigurând utilizatorilor posibilitatea de a elabora CV-uri și a redacta scrisori de intenție utilizând tehnologiile informaționale cu care sunt dotate bibliotecile. Cursurile de formare organizate la bibliotecă au drept scop susținerea participanților în procesul de căutare a unui loc de muncă online și sporirea oportunităților de angajare ale acestora.

La finele evenimentului, Secția Cultură Briceni a oferit premii și diplome pentru cei mai activi bibliotecari din raion.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site