27/04/2017

Concurs „Infograficul bibliotecii”

Dragi prieteni bibliotecari,

Programul Novateca lansează concursul „Infograficul bibliotecii” pentru toți doritorii de a promova activitățile bibliotecii și a atrage noi utilizatori utilizând instrumente moderne de vizualizare a datelor statistice!

Infograficele sunt o modalitate eficientă de a atrage atenția utilizatorilor și a potențialilor parteneri ai bibliotecii și de a prezenta date statistice într-un mod interactiv și ușor de „consumat”. Prin intermediul sistemului de raportare online și grație colectării lunare a datelor statistice, bibliotecarii au deja acces la cei mai importanți indicatori privind activitatea bibliotecilor și promovează succesele obținute!

Obiectivul concursului constă în utilizarea eficientă a datelor statistice și prezentarea lor într-un mod cât mai atractiv pentru a promova cele mai importante rezultate înregistrate în 2016-2017!

Eligibilitate:

• Acest concurs este deschis pentru toți bibliotecarii din rețeaua Novateca

Ce trebuie să faceți?

  1. Identificați cei mai importanți indicatori ai bibliotecii Dvs. din perioada 2016-2017, utilizând datele din sistemul de raportare online sau formularul 6-C și creați infografice folosind instrumente moderne de vizualizare a datelor!
    NB! Pentru a învăța metode noi de creare a infograficelor, vă invităm să accesați Centrul de Resurse al programului Novateca (compartimentul Tehnologie – Vizualizarea datelor)
  2. Plasați infograficul în format JPEG sau PNG pe pagina de Facebook a bibliotecii utilizând hashtag-ul #infograficulbibliotecii și promovați-vă succesele îndemnând utilizatorii să aprecieze și să distribuie postarea Dvs.!
  3. Transmiteți un email cu titlul „Infograficul bibliotecii_Denumirea bibliotecii” la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , inidicând rezultatele aplicației: infograficul (preferabil, în format JPEG sau PNG) și captura de ecran originală (screenshot-ul) care demonstrează numărul de aprecieri și distribuiri adunate pe pagina de Facebook.

Perioada de aplicare:

Perioada de distribuire a infograficelor pe pagina Facebook: 26 aprilie – 28 mai, 2017

Perioada de evaluare: 29 mai – 2 iunie 2017

Anunțarea rezultatelor: 7 iunie 2017

Procesul de evaluare:

Rezultatele finale vor fi calculate în baza următoarelor criterii:

Criteriu Punctaj maxim
Aprecieri+Distribuiri (likes & shares) 50*
Conținutul infograficului (existența unui mesaj unic, relevanța indicatorilor utilizați, numărul de indicatori utilizați) 25
Designul infograficului (aranjarea textului, culori, forme/imagini, diagrame, fonturi) 25
* Postarea cu cele mai multe aprecieri și distribuiri va obține 50 puncte.

Pentru a fi considerate eligibile, bibliotecile trebuie să adune un număr minim de 50 aprecieri și distribuiri a infograficului pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Top 3 infografice vor fi premiate după cum urmează:

  • Locul 1 – tabletă și subscripție anuală la aplicația Piktochart.com
  • Locul 2 - subscripție anuală la aplicația Piktochart.com și tipărirea a 200 de exemplare a infograficului realizat
  • Locul 3 - subscripție anuală la aplicația Piktochart.com și tipărirea a 100 de exemplare a infograficului realizat
Piktochart este o platformă modernă și ușor de utilizat pentru a crea infografice atractive și a le utiliza cu succes la crearea materialelor promoționale, prezentărilor, postărilor pe blog sau rețele de socializare.

Vă dorim succes și așteptăm cu nerăbdare postările Dvs.!

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site