23/02/2018

Programul European al Bibliotecarilor Inovatori

Apel public pentru formulare de aplicare

Programul Novateca lansează un apel public de aplicare la o inițiativă interesantă pentru toți bibliotecarii inovatori din Moldova. Bibliotecarii din rețeaua Novateca, care se angajează să fie inovatori în bibliotecile și comunitățile lor, sunt invitați să aplice în cadrul Programului European al Bibliotecarilor Inovatori.

Programul are drept scop consolidarea capacităților profesioniștilor de nivel mediu din biblioteci (bibliotecari locali, metodiști, șefi de servicii, șefi de secții) și extinderea rețelei de bibliotecari inovatori la nivel local, regional și național. Acest program, cu o durată de 4 luni, va echipa participanții cu noi cunoștințe și abilități de implementare a celor mai bune practici de bibliotecă, inclusiv servicii comunitare axate pe metodologia de gândire proiectivă, comunicare online și interacțiune cu membrii comunității, precum și dezvoltarea parteneriatelor externe avantajoase.

BENEFICII: Candidații selectați vor avea acces la următoarele activități:

  • Împărtășirea experienței și posibilitatea de a dobândi abilități, cunoștințe și capacități inovatoare;
  • Instruiri și sarcini lunare axate pe aplicarea inovației și modernizarea bibliotecii;
  • Coaching și mentorat – evenimente online și față-în-față, livrate în mod regulat de către program și rețeaua existentă de lideri;
  • Vizită de studiu regională în Europa, organizată în perioada 9-14 aprilie 2018. Participanții selectați trebuie să fie disponibili să participe în perioada menționată și să dețină documente valabile de călătorie;

Programul se va desfășura în perioada aprilie-iulie 2018 și implică angajament și răspundere substanțială de a investi timp și efort din partea tuturor participaților.

Pentru a participa la program, vă rugăm să completați formularul de aplicare și să îl expediați programului Novateca până pe 11 martie 2018 prin email la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. . În baza formularelor de aplicare expediate, un număr de participanți vor fi selectați pentru a participa în cadrul Programului European al Bibliotecarilor Inovatori. În cazul în care aveți întrebări despre program, vă rugăm să le adresați la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Accesați link-ul de mai jos pentru a descărca formularul de aplicare:

Formular de Aplicare Programul European Bibliotecari Inovatori

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site