27/02/2018

TRAINING DE EDUCAȚIE MEDIATICĂ

Concurs de formulare

IREX Europa și IREX Moldova au plăcerea să invite toți bibliotecarii din toate regiunile Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, la sesiunea de instruire „Promovarea Educației Mediatice prin intermediul bibliotecilor”.

Concursul este deschis tuturor celor care:

  • Doresc să-și îmbogățească cunoștințele despre mass media și să-și dezvolte abilitățile de a scrie pentru presă.
  • Vor să învețe să identifice părtinirea, dezinformarea și manipularea în sfera mass media.
  • Își doresc să devină traineri certificați în domeniul Educației Mediatice și au plăcerea să-și împărtășească cunoștințele cu prietenii și colegii.

Programul prevede:

Training pentru formatori timp de 3 zile în perioada 22-24 martie, 2018 (partea 1).

În timpul trainingului dvs:

  • Veți deveni un bibliotecar cu competențe media, capabil să vă orientaţi în fluxul informaţional modern.
  • Veți răspunde eficient la provocările moderne de comunicare.
  • Veţi putea, după instruire, să consultați utilizatorii bibliotecii şi, la rândul dvs, să desfășurați instruiri de educație mediatică pentru toți doritorii.
  • Veți fi capabil să evaluați critic mass-media, sursele de informare și, de asemenea, să înţelegeți potenţialul de manipulare al mass-media.
  • Veți explora exemple și modele de materiale media, care vă vor ajuta să vă creați o impresie mai exactă asupra mass mediei din Republica Moldova.

Toate costurile legate de participarea la traininguri (transport, cazare, mese) sunt acoperite integral de program.

După completarea fiecărui modul de instruire, toţi participanţii vor primi certificate. De asemenea, participanții vor primi materiale de instruire, elaborate de proiect, pentru a fi utilizate în continuare la desfășurarea cursurilor de educație mediatică (fișe, teorie, birotică).

Participanţii care vor fi prezenți la ambele sesiuni de instruire vor primi premii speciale.

Bibliotecile care au demonstrat interes sporit și au fost active în cadrul programului vor beneficia de suport integral pentru crearea Ungherelor Media (cu suportul financiar al IREX Europe).

Cererile de participare completate şi CV-ul, vă rugăm să-l expediați prin poșta electronică Danielei Galai, coordonator de program, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. până la 13 martie 2018.

Puteţi descărca formularul de cerere aici.

Formular de Aplicare la Training-ul de Educație Mediatică

Pentru întrebări adiționale, o puteţi contacta pe Daniela Galai la numărul de telefon 060464641 sau la poșta electronică Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Selecţia bibliotecarilor pentru training va avea loc săptămâna următoare. Toţi solicitanții vor fi înștiințați despre decizia luată. Candidaţii selectaţi vor fi contactați suplimentar.

Vă aşteptăm cu nerăbdare în echipa de traineri/ formatori de Educație Mediatică!

Trainingul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe, în parteneriat cu programul Novateca și cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american

IREX Europa est o organizație non guvernamentală, non profit ce oferă programe inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați : www.irex-europe.fr

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site