30/11/2018

Mesajul Directorului Programului Novateca, Evan Tracz

Dragi Prieteni,

După recentul eveniment de celebrare a succeselor de la Chișinău și șapte ani de muncă și cooperare cu multe realizări frumoase, sunt cuprins de emoție luându-mi rămas bun de la voi toți, de la programul Novateca și Republica Moldova. Această perioadă în care am lucrat și trăit alături de voi – învățând, explorând și evoluând împreună – a reprezentat o treaptă importantă din viața mea, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Când acum șapte ani am ajuns la Chișinău împreună cu familia mea, nu știam cu adevărat ce să aștept de la acest program și ce impact am putea avea. Totuși, în pofida tuturor provocărilor, speranțele noastre vagi despre ce bibliotecile publice din Moldova ar putea deveni s-au transformat foarte curând într-o viziune reală, iar mai târziu în scopuri, obiective și angajamente clare. De-a lungul anilor, echipa IREX/Novateca, împreună cu dumneavoastră și toți partenerii și susținătorii bibliotecilor, au devenit din ce în ce mai dedicați ideii că bibliotecile sunt instituții cheie ce ajută persoanele de orice vârstă și ocupație să găsească noi oportunități, să-și dezvolte noi abilități și să aducă valoare comunităților din care vin. Pe măsură ce dumneavoastră înregistrați noi succese și schimbări pozitive, energia și aspirațiile programului Novateca au crescut, depășind aproape toate obiectivele pe care ni le-am propus inițial și, mai mult de atât, făcând ca cetățenii Moldovei – bibliotecari și utilizatori deopotrivă – să-și schimbe percepția despre biblioteci și felul în care le utilizează. A fost cu adevărat o plăcere și onoare să fim martorii energiei, creativității și entuziasmului pe care le-ați adus în munca voastră, dar și a impactului pe care l-ați adus în satele și orașele voastre.

Dar, așa cum se întâmplă de multe ori în viață, vine timpul pentru „a absolvi” orice program și acum este timpul ca eu și familia mea să mergem mai departe. Însă, cum am menționat pe parcursul multor întâlniri cu dumneavoastră în ultimul an, încheierea programului Novateca nu trebuie considerată Sfârșitul acestuia. Toate schimbările ce au avut loc, abilitățile dezvoltate, rețeaua creată, serviciile lansate, relațiile pe care le-ați cultivat, precum și energia și inspirația care s-a înfiripat și pe care ați transmis-o utilizatorilor și partenerilor vor trăi și se vor amplifica doar dacă veți menține în continuare spiritul muncii noastre comune. Căci Novateca nu a reprezentat doar computere, instruiri, conferințe și proiecte – a fost și este, mai presus de orice, ideea și credința în puterea oamenilor și angajamentul de a le oferi oamenilor instrumentele, tehnicile, susținerea și informația necesare pentru îmbunătățirea vieții lor.

Vă sunt recunoscător tuturor pentru ospitalitatea cu care m-ați primit, pentru tovărășia și cooperarea oferită, pentru că ați acceptat să vă asumați riscuri și să încercați cu încredere și curiozitate lucruri noi, și pentru bunăvoința cu care m-ați ajutat să descopăr frumusețea Moldovei prin intermediul vostru. Sunt cu adevărat inspirat de ceea ce ați obținut și de liderii puternici în care v-ați transformat cu toții, și cu siguranță voi duce cu mine această inspirație și spirit al Moldovei în tot ceea ce voi face în viitor. Trăiască Novateca! Ne vedem la bibliotecă!


Cu respect și recunoștință profundă,

Evan

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site